Skip to main content

Inspiratie

Enkhuizen boeit

Enkhuizen is een leuk historisch stadje waar je lekker kunt wandelen en winkelen. Loop een rondje langs de vestingwal, dat noemen ze de Vest of bezoek de boerenhoek, de Westerstraat en de Dijk. Er zijn gezellige havens en terrassen. Kijk scheepjes en geniet! 

Zuiderzeemuseum

In het buitenmuseum staan authentieke panden uit de het voormalige Zuiderzeegebied. Jong en oud kan kennismaken met de ambachten die vroeger veel voorkwamen. Het binnenmuseum is een schatkamer van de Zuiderzee met wisselende tentoonstellingen. Stap vanaf de veerboot direct het buitenmuseum in. Wandel voor de retourvaart langs de oude zeemuur van Enkhuizen naar de veerhaven of neem de pont naar het station.

Sprookjeswonderland

Beleef de betovering! Sprookjeswonderland is een ideaal uitstapje voor (groot)ouders met kleine kinderen. Heel veel sprookjesfiguren en leuke attracties en speeltuinen.

Flessenscheepjesmuseum

Een museum waar meer dan 1000 flessen staan met scheepjes erin. Hoe dat scheepje in de fles kwam? Dat kun je daar zien.

In en om Stavoren

Ken je het vrouwtje van Stavoren al? Altijd leuk om even kennis te maken met haar :) Vanuit Stavoren fiets je zo de Gaasterlandse bossen in, een mooi tochtje langs de dijk naar Hindelopen of gewoon lekker een visje eten en een beetje scharrelen door Stavoren. 

Hieronder nog een aantal tips voor leuke activiteiten in de buurt.

Museum Ponthus

Stavoren is de oudste stad van Friesland. Maak een wandeling en bezoek de Toankamer t Ponthus en natuurlijk het vrouwtje van Stavoren.

Blotevoetenpad

Heerlijk wandelen, een blote voeten pad in Oudemirdum. 

Fietsen over het IJsselmeer

Doorkruis Zuidwest-Fryslân of fiets de Elfstedentocht. Vanuit Stavoren zit je snel in de Gaasterlandse bossen, bezoek Mar en Klif in Oudemirdum.
Zit je liever op de E-bike? Deze zijn te huur, wel even reserveren via de website.

Speelpark Sybrandys

Of fiets met de kinderen naar Sybrandy’s speelpark.

Met de trein richting Sneek en Leeuwarden
De veerboot sluit aan op de tijden van de trein welke vertrekt vanuit de haven waar wij aankomen. Bezoek het Schaatsmuseum in Hindelopen, het Jopie Huisman museum in Workum of het Modelspoor museum en het Fries Scheepvaart museum in Sneek.